Változik a Windows 10 tesztelése

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A remények szerint ettől javul majd a minősége.
Vágólapra másolva!

Hibátlan operációs rendszert lehetetlen készíteni, azonban a Windows 10 feszített tempójú fejlesztése miatt sajnos igen sok problémájuk akadhat a felhasználóknak. A júniusi hibajavító kedd során a Windows 10 tavalyi és idei változataihoz kiadott patchek megakadályozhatják a nyomtatók használatát, a Windows 10 May 2020 Update-ben pedig nem sikerült olyan hibákat elcsípni, mint a SSD-ket gyilkoló töredezettségmentesítés és a Google Chrome kijelentkeztetési gondja.

A kép csak illusztráció Forrás: Maurício Mascaro / Pexels

A Microsoft most bejelentette, hogy átszervezi a Windows 10 nyilvános tesztelői programját. Egyrészt a tesztelők csak akkor kapnak majd újabb és újabb változatokat a rendszerből, amennyiben a kiadni kívánt verziók elég jó minőségűek, másrészt pedig hamarosan az eddigi négy előzetes kiadási csatornát háromra redukálja a cég.

  • A korábban fast ringnek és skip aheadnek nevezett csatornák új neve Dev Channel lesz. Ez az abszolút legfrissebb kódokat tartalmazó kiadási csatorna, funkcionális és stabilitási problémák is lehetnek a benne szállított Windows 10 buildekkel, csak kalandoroknak való.
  • A slow ring új neve Beta Channel. Ebbe a csatornába már jobb állapotú Windows 10 előzetesek kerülnek, a felhasználói visszajelzések ebben a csatornában számítanak a legtöbbet.
  • Végül a Release Preview Channel lesz az új Windows 10-ek és az összegző frissítéseik kiadása előtti utolsó tesztállomás.

A Microsoft azt reméli a mostani változtatásoktól, hogy javul tőlük az operációs rendszer és az összegző frissítések általános minősége. Még kiderül, hogy sikerül-e elérni a célt, azonban nem vet jó fényt a vállalatra, hogy a Windows 10 May 2020 Update már tavaly decemberben elkészült, azóta jó néhány összegző frissítést kapott, és még így is sikerült súlyos bugokkal kiadni.

Az egyetlen jó hír, hogy a számítógépezők többségéhez ténylegesen még nem jutott el a Windows Update-en keresztül, így jelenleg erősen limitált a hibái által frusztrált felhasználók köre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!