Nagy frissítés jön a 2015-ös BRAVIA okostévékre

sony bravia okostévé
Sony BRAVIA (2015)
Vágólapra másolva!
Modernebb Androidot kapnak az elhanyagolt készülékek.
Vágólapra másolva!

Javuló tendenciát mutatott az elmúlt években az okostelevíziók szoftveres támogatása, ami erősen üdvözlendő: a készülékek gyártóit láthatóan felkészületlenül érte, hogy a piacra dobásuk után kénytelenek frissítéseket készíteni a termékekhez. A Sony alaposan lebőgött ezen a téren, a 2015-ös BRAVIA tévéit még az eredeti Android TV felületet kínáló Android 7.0-val adta ki, és az évek során ezt nem sikerült újabbra frissítenie a szoftverüket.

Sony BRAVIA (2015) Forrás: Sony

Érthetetlen oknál fogva a vállalat közel öt évvel később most váratlanul eljutott odáig, hogy elkészítse a kérdéses modellekre az Android 8.0-ra épülő rendszerszoftvert. Ugyan ez sem mondható naprakésznek, viszont legalább a modernebb, könnyebben használható Android TV felületet megkapják vele a vevők, plusz megfelelő nyelvek beállítása esetén a Google Asszisztenst is használhatják az okostévéken.

A KD / KE / XBR modellekre érkező szoftverfrissítések jelenleg csak az okostévék bizonyos ázsiai és csendes-óceáni régiókban eladott modelljeire telepíthetőek, de feltehetően a további letöltések is elérhetővé válnak a belátható jövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!