Közeledik az olcsó Samsung Galaxy S20

Vágólapra másolva!
A később érkező OnePlus 8T ellenfele lesz a Galaxy S20 FE.
Vágólapra másolva!

Míg egyesek szerint felesleges lite modellekkel tördelni a gyártók mobilkínálatát (és jobb választás például kedvezőbb áron tavalyi csúcsmobilt venni), addig mások szívesen fogadják az újabb és újabb olyan okostelefonokat, amelyek némi kompromisszum árán alacsonyabb árcédulával kínálnak vadiúj választást a piacon. A jelek szerint a Samsung például egy Galaxy S20 FE (Fan Edition) modellel állna elő ebben a kategóriában.

Forrás: phandroid

A szivárgások alapján szeptemberben érkezik a Galaxy S20 FE, amelybe Snapdragon 865 kerülne, nem pedig Snapdragon 855 vagy Snapdragon 765G. Ez több szempontból is logikus: a Galaxy S10 Lite Snapdragon 855-öt kapott, továbbá a Galaxy S20 FE a jelentések alapján a később érkező OnePlus 8T ellenfele lesz. Ez szintén szeptemberben jelenhet meg.

A Galaxy S20 FE elvileg lapos AMOLED-kijelzőt kap, 60 Hz-es képfrissítéssel. A fő kamerája 50 megapixeles lesz, és elvileg ugyanazt az ISOCELL GN1 szenzort kapja, ami a Vivo X50 Pro+ mobilba is került – ezt pedig a szakemberek jobbnak tartják, mint a Galaxy S20 Ultra 108 megapixeles megoldását.