Lesz Google Térkép az Apple Watchra

apple carplay google térkép
Többek közt a zenelejátszás is vezérelhető lesz CarPlay használatakor a Google Térkép mellől
Vágólapra másolva!
Emellett CarPlayen is újításokat is kap az alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Két jó hírrel is szolgált az Apple eszközeit használók számára a Google, a talán fontosabbal kezdve három évnyi kihagyást követően visszatér a Watchra a Térkép szolgáltatás. A régi-új integrációnak köszönhetően a felhasználók az okosórájukra pillantva követhetik a turn-by-turn navigációs utasításokat.

Többek közt a zenelejátszás is vezérelhető lesz CarPlay használatakor a Google Térkép mellől Forrás: Google

Ez nemcsak diszkrétebb, de sok esetben kényelmesebb is az iPhone kijelzőjére pillantgatásnál, a lehetőség gyalogosan, kettő vagy több keréken is igénybe vehető. A biciklistáknak és a motorosoknak hasznos lehet, hogy így nem kell tokban a kormányra erősíteniük az iPhone-jukat a navigációhoz, hiszen egy eséskor az könnyen ripityára törhet, cserébe viszont az okosórára való pillantgatás növelheti a baleset esélyét.

Visszatér a Google Térkép az Apple Watchra Forrás: Google

A kettes számú fontos fejlesztés, hogy Apple CarPlay használata esetén hamarosan már widgetek is megjelenhetnek majd a térkép mellett, így a sofőrök például könnyebben vezérelhetik a zenelejátszást, megtekinthetik a naptárbejegyzéseiket.

Az Apple Watchra a következő hetekben válik újból elérhetővé a Google Térkép, míg a carplayes fejlesztések az iOS ezen a héten érkező frissítésétől kezdve lesznek elérhetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!