Megkönyörült az iskolákon és a vállalatokon a Microsoft

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kitolta fél évvel egy régebbi Windows 10 támogatását.
Vágólapra másolva!

A Microsoft az otthoni felhasználók mellett a nagyvállalatokat és az iskolákhoz vagy hivatalokhoz hasonló intézményeket is az őrületbe tudja kergetni a Windows 10 folyamatos frissítgetésével. Ettől függetlenül az utóbbiak által használt Windows 10 Enterprise vagy Windows 10 Education kiadásoknak van annyi előnyük a Windows 10 Home és Windows 10 Pro kiadásokhoz képest, hogy egy évvel tovább járnak hozzájuk biztonsági javítások, így a rendszergazdáknak valamiképp ritkábban kell frissítgetniük az akár több ezer PC-ből álló számítógépparkokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

A partnerek visszajelzései alapján a Microsoft most szokatlan lépésre szánta rá magát, fél évvel kitolta a vállalati és intézményi ügyfeleknek szánt Windows 10 May 2018 Update támogatási idejét. A Home és Pro kiadások támogatása már tavaly novemberben megszűnt.

A rendszer Enterprise és Education kiadásaihoz a tervek szerint 2020. november 10-én jöttek volna utoljára biztonsági javítások, azonban a koronavírus-járvány miatt egyes partnereknél drámaian lelassult a Windows 10 valamelyik újabb változatára való átállás, így a Microsoft különleges manőverrel élve

áttette 2021. május 11-re a nyugdíjazásának az időpontját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!