Elképesztően népszerű a Samsung Galaxy Z Fold 2 1 millió forintos luxuskiadása

Vágólapra másolva!
Kapkodnak az emberek a 3300 dolláros Samsung Galaxy Z Fold 2 Thom Browne kiadású mobilért, már a vevőket is lottón kellett sorsolni.
Vágólapra másolva!

Az összehajtható mobilok extrém mértékben drágák, ráadásul sérülékenyek is, így a szakértők általánosságban azt javasolják a fogyasztóknak, hogy ne vásároljanak még ilyesmit. Azt hihetnénk, hogy a sokszor hangoztatott gazdasági nehézségek mellett nincs is kereslet a méregdrága összehajtható mobilokra.

Forrás: samsung

Kiderült azonban, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 2 speciális luxuskiadásáért, a Thom Browne verzióért csak úgy kapkodnak az emberek. Igaz, hogy a csomag vételára 3300 dollárnak, vagyis körülbelül 1 millió forintnak felel meg, de csak Dél-Koreában 230 000 ember regisztrált a készülékre, amihez különkiadásban jár a Galaxy Buds Live és a Galaxy Watch 3 is.

A gondot az jelenti, hogy a Samsung összesen 5000 ilyen modellcsomagot gyárt, és ebből csak 1000-et szánt a hazai piacára. A hírek szerint Thaiföldön egyetlen nap alatt elvitték az oda szánt készletet, Kínában pedig 4 perc alatt elkapkodták a Samsung Galaxy Z Fold 2 Thom Browne kiadást. A vevőket muszáj volt lottórendszerben kisorsolni.

A Samsung ezt a kiadást a márka imázsának emelése miatt dobta piacra, és a vásárlók lelkesedése azt mutatja, hogy sok országban a Samsung már ugyanolyan prémium mobilgyártónak számít, mint az Apple. A Samsung marketingstratégiája mögött álló Kim Hong-min szerint a hardver és a divat kombinációjáért többet és többen hajlandóak fizetni, mint amennyibe az alkatrészek összesen kerülnek.