Így működik a PS5 hangchates zaklatójelentése

sony playstation 4 dualshock gamepad gamer gaming videojáték
Vágólapra másolva!
Tisztázta a néhány napja nagy port kavart funkció működését a Sony.
Vágólapra másolva!

Értetlenkedést váltott ki a PlayStation 4-hez a héten elérhetővé vált szoftverfrissítés, hiszen a telepítését követően figyelmeztette a gamereket, hogy a Sony rögzítheti az internetes játékokban a hangchatet. Elsőre nem volt nyilvánvaló, hogy erre miért van szükség, ám a cég közölte, hogy a PlayStation 5-öt használóknak lehetőségük lesz a hangfelvételt bizonyítékként felhasználva jelentgetni az őket zaklatókat. Mivel a régi és az új konzolokat birtoklók együtt játszhatnak a multiplayer módokban, így ez a régi konzollal rendelkezőket is érinti, bár ők nem tudnak majd ilyen módon másokra panaszkodni.

A kép csak illusztráció Forrás: EVG Photos / Pexels

A Sony most tisztázta, hogy pontosan miként is működik majd a lehetőség. Az új konzolja öt percre visszamenőleg automatikusan rögzíti az internetes játékok során a hangchatet, a gamerek pedig a felvétel használatával egy maximum 40 másodperces részletet tudnak majd beküldeni a moderátoroknak a játékostársaik jelentésekor.

Ez a 40 másodperces klip három szakaszból állhat: az első tíz másodpercben a sértettek hangkommentárt fűzhetnek a jelentéshez, a következő húsz másodpercbe a bizonyítékként csatolni kívánt hangrészletet illeszthetik be, végül pedig a harmadik részben kapnak újabb tíz másodpercet a további magyarázathoz. A jelentés teljes egészében összeállítható és elküldhető lesz magán a konzolon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!