Sok országban lettek nagyon drágák az iPhone 12 mobilok

Vágólapra másolva!
Egy elemzőcég összehasonlította az új Apple mobilok árait az egyes országokban.
Vágólapra másolva!

Nagy felháborodást okozott az iPhone 12 mobilok magas árazása, valamint a töltő és a fülhallgató dobozból való elhagyása. A témával ebben az írásunkban részletesebben is foglalkoztunk. A Statista elemzői a dolog kapcsán pedig arra voltak kíváncsiak, hogy melyik országban mennyibe kerülnek az új Apple okostelefonok. Ehhez a 128 GB-os iPhone 12 és iPhone 12 Pro modellek vételárait számolták át mindenhol, amerikai dollárba.

Forrás: apple

A 6,1 hüvelykes iPhone 12 és iPhone 12 Pro október 23-án válnak elérhetővé, az iPhone 12 mini és iPhone 12 Pro Max november 6-tól lesznek előrendelhetőek, és 13-án érkeznek a boltokba. A Statista az előbbiekre koncentrált, minden esetben a kártyafüggetlen modellek bruttó árait vizsgálták.

Ezek alapján a legolcsóbban Amerikában, Kaliforniában lehet 128 GB-os iPhone 12-höz jutni, ott ez 943 dollárba kerül, a Pro modell 1071 dollárba. Európában nagyságrendekkel többet kell ezekért fizetni, az elemzők listáján azonban India van az élen. Ha viszont átszámoljuk a magyarországi árakat, máris hazánkban a legdrágábbak a készülékek, nálunk ugyanis 1196 és 1414 dollárnak megfelelő összegekbe kerül a két konkrét modell.