Visszatérhetnek a kompakt Sony Xperia okostelefonok

Vágólapra másolva!
Egyre több a pletyka az Xperia 10 III és az Xperia 1 III mobilokról, valamint a Compact széria visszatéréséről.
Vágólapra másolva!

A Sony továbbra sem túl aktív a mobilpiacon, ennek ellenére egy ideje egyre több a pletyka a következő Xperia modellekről. Állítólag készül a cég első középkategóriás és 5G-s modellje, a Snapdragon 690 chipre alapozó Xperia 10 III. Ezzel egyszerre pedig 2021 első felében visszahoznák a Compact szériát is a kisebb modellek kedvelőinek, feltehetően az iPhone 12 mini hatására.

Forrás: cnet

A Sony Compact szériás Xperia mobiljai egyébként a múltban is népszerűek voltak, mostanában azonban inkább a 21:9-es képaránnyal próbálkozott a gyártó, az Xperia 10 II Plust pedig elkaszálta, hogy az 5G-re koncentráljon. Emlegetik ezzel párhuzamosan az Xperia 1 III fejlesztését is, minden bizonnyal ez is 5G-s lesz.

Az egyelőre csak találgatás, hogy a Compact modellek Snapdragon 775-öt kapnak-e, ami a Snapdragon 765G utódja lehet majd. Ahogy az is találgatás, hogy mennyire akarnak az emberek mindenáron 5G-s mobilt. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az 5G nem akkora szenzáció fogyasztói szempontból, mint amire mindenki számított.