Brazília arra kényszeríti az Apple-t, hogy adjon töltőt az iPhone-okhoz

Vágólapra másolva!
A brazil versenyhatóság szerint nem állnak meg az Apple érvei, kötelező töltőt mellékelni az iPhone mobilokhoz.
Vágólapra másolva!

Alaposan felháborodtak az emberek, amikor kiderült, hogy az Apple az okosórái után már az iPhone mobiljaihoz sem ad töltőt. Az Apple szerint kompatibilis töltője már mindenkinek van a fiókban, így környezetvédelmi okokból jobbnak látja inkább nem mellékelni az adaptert a drága készülékeihez. Akinek mégsincs, az vehet egy újat, külön, az Apple-től.

A brazil versenyhatóságot ugyanakkor nem győzte meg az Apple. Első körben arra szólították fel az Apple-t, hogy magyarázzák meg, hogyan segíti a töltő dobozból való elhagyása a környezetvédelmet, és mit tegyen az, aki új iPhone-t vásárol, de nem talál töltőt a készüléke mellett.

Forrás: iphonehacks

A hatóságok szerint a töltő egy alapvető tartozék az okostelefonokhoz, és az Apple érvei nem állnak meg a lábukon, környezetvédelmi szempontból sem. Így a brazil versenyhatóság felszólította az Apple-t, hogy innentől kezdve mellékeljen töltőt a mobiljaihoz az országban. Ellenkező esetben megbírságolják a vállalatot.

Pórul járt a döntése miatt korábban Franciaországban is az Apple, ott ugyanis törvény írja elő, hogy kötelező fülhallgatót adni a mobilokhoz. Az Apple-nek nem volt más választása. Olaszországban nemrég 10 millió euróra büntették továbbá a vállalatot, mert az iPhone-ok vízállóságával kapcsolatban túlzó reklámokkal csábította a vásárlókat. Ezen felül mostanában kapja az újabb és újabb büntetéseket az Apple a korábbi, lassításos, akkumulátoros szoftverfrissítési botrány miatt is.