Nagy nyűggel számolhat le az Android 12

idős mobilozás okostelefon szelfi selfie tanulás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Könnyűvé válhat más eszközökre átküldeni a wifihálózat jelszavát.
Vágólapra másolva!

A gyakori első világbeli problémák egyike a mobileszközök felcsatlakoztatása a jelszóval védett wifihálózatokra, igen kényelmetlennek bizonyulhat előkeríteni és beírogatni a szükséges jelszót. A probléma orvoslására már évekkel ezelőtt kitalálták a routerekben a WPS funkciót, a rajtuk lévő gomb lenyomásával egy rövid időn keresztül átadhatóak a csatlakoztatni kívánt eszközöknek a jelszavak.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

Ugyan a WPS régóta széles körben elérhető, azonban rejtélyes okokból nem mindig működik az elvárt módon, ráadásul a funkció támadási felületet jelent a hálózat fizikai körzetében lévők számára, így jobb ötlet lehet letiltani a router beállítófelületén.

Szerencsére az XDA Developers beszámolója alapján az Android 12-től kezdve megoldódhat a probléma, a jelek szerint a Nearby Share funkción keresztül gyorsan, egyszerűen és biztonságosan átküldhető lesz a mobileszközök között a wifijelszó. Az Android 10-től egyébként elérhető egy hasonló lehetőség, QR-kódon keresztül küldhető át a jelszó, de az sem mondható maceramentes megoldásnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!