Öt szórakoztató ingyenes téli játék mobiltelefonra

Téli, ingyenes, mobil, játék, ajánló
A grafika teljesen rendben van.
Vágólapra másolva!
A téli ünnepi időszak során jut egy kis idő arra, hogy az ember kipihenje magát, felfrissüljön fizikailag és szellemileg is. Ettől függetlenül az új évben is fogunk remélhetőleg utazni, vagy különböző várótermekben unatkozni. Ilyenkor pedig a legjobb megoldás elővenni a telefonunkat és játszani valamit.
Vágólapra másolva!

Emiatt arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsünk néhány szórakoztató, ingyenes, okostelefonon futtatható alkalmazást. A válogatás során három dologra figyeltünk nagyon: Téli tematikájú legyen a program, ne kelljen érte fizetni, és ne legyen teletömve reklámokkal. Ez utóbbi miatt jó néhány ígéretes alkotás kihullott a rostán, de egyszerűen van az a szint, ami már túlmegy minden határon.

Téli szabadság - Grand Mountain

A Grand Mountain egy kifejezetten egyedi és különleges app, amihez hasonlót eddig nem nagyon láttunk. Egy síelőt kell irányítanunk felülnézetből, amiben még semmi szokatlan nincs. Az már viszont az, hogy nem feltétlenül versenyeken kell helyt állni, hanem hatalmas síparadicsomokban kószálhatunk szabadon, amerre csak szeretnénk. Gyűjthetünk pontokat, elismeréseket, ha új területeket fedezünk fel, ha pályákat gyorsan teljesítünk, vagy különféle trükköket csinálunk.

A Grand Mountain nevű programban szabadon síelgethetünk bármerre. Forrás: Origo

Az alkalmazás által nyújtott szabadság nagyon szórakoztató, és a kihívással sincs gond, hiszen ahogy egyre több időt töltünk a virtuális hegyekben, úgy lesznek egyre nehezebbek a feladatok, később számolni kell lavinával, illetve egyéb veszélyekkel is. A grafika remek, a hangok rendben vannak, a hangulatra nem lehet panasz.

Innen tölthető le Androidra és iOS-re.

A Mikulás gazdasága - Farm Snow

A klasszikus farmolós, építős és gyűjtögetős játékok között is megtalálhatóak a téli, sőt kifejezetten karácsonyi tematikájú darabok. Ezek között az egyik legfényesebb gyöngyszem a Farm Snow, amely hozza az összes kötelező stíluselemet.

A Farm Snow című programban a Mikulás gazdaságát építhetjük fel. Forrás: Origo

Az appban a Mikulás mintagazdaságát kell üzemeltetnünk, azaz létre kell hozni a csokiföldeket, be kell takarítani az ajándékokat, újabb és újabb épületeket kell felhúzni. Ezáltal csak folyamatosan nő a Mikulás-birodalom, még több ajándékot lehet leszállítani. Ebben a játékban semmi erőszak nincsen, a hangsúly az apró feladatokon, a folyamatos fejlődésen, és persze a karácsonyi hangulaton van. A képi világ egyszerűen pazar, és a hangokra, zenére sem lehet egy rossz szót se szólni.

Innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Síugrás örökké - Ski Jumping Pro

A síugrás az egyik leglátványosabb és legnépszerűbb téli sportág, legalábbis versenyszinten. A Négysáncbajnokság küzdelmeit például nem ritkán tízezrek követik a helyszínekről tombolva. Ez persze nem csoda, hiszen iszonyú jól néz ki, ahogy a sportolók akár 100-200 métereket is repülhetnek, valamint a laikusok számára is tökéletesen követhetőek az események, és a dinamikára, pörgősségre sem lehet panasz. Nem csoda, hogy meglehetősen sok síugrós mobilos applikáció létezik, viszont némiképp meglepő módon ezek nagy része egyszerűen selejt.

A grafika teljesen rendben van. Forrás: Origo

Azonban szerencsére akad egy-két szórakoztató darab is, amelyek közül is kiemelkedik a Ski Jumping Pro. A grafika szédületesen jó, ebből fakadóan a játékos tényleg beleélheti magát az ugrók bőrébe. A kezelés és a kihívás is rendben van. Hamar meg lehet tanulni az irányítást, az eredmények pedig egy idő után már némi gyakorlás után jönnek. Az külön előnye, hogy egy-egy menet akár percek alatt lezavarható, szóval akár a buszra várva is elő lehet kapni a mobilt ugrani egyet-kettőt, hogy jobban teljen az idő.

Innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Spirituális élmény - Alto's Odyssey

Az Alto's Odyssey a tökéletes példa arra, hogy nem kell erőgép, komplexitás egy szórakoztató játékhoz. A dolgunk itt egyszerű, egy aprócska snowboardos srácot kell irányítanunk, aki balról jobbra csúszik a képernyőn, és nekünk mindössze csak ugrálni kell vele. Természetesen jönnek szembe akadályok, emellett trükközni is kell, valamint pénzérméket gyűjteni. A játék során különféle feladatokat kell végrehajtani, például nyomni egy hátra szaltót, vagy megtenni egy bizonyos távolságot bukás nélkül.

Az Alto's Odyssey hangulata fantasztikus. Forrás: Origo

Mindez nem tűnik túl extrának első hallásra, viszont a látvány, a hangok egészen elsőrangúak, a hangulat félelmetesen jó, megnyugtató. A kezelést nagyon jól eltalálták, a nehézség is megfelelő, és amilyen egyszerű ez a játék, olyan sok időt lehet vele eltölteni. Nekünk az összes mobilos játék közül ez az egyik kedvencünk.

Innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Bob, szánkó - Sleigh Champion

Már ott tartunk, hogy bobszimulátor is van mobilra, ráadásul egy teljesen jó, maximálisan élvezhető darab. A Sleigh Champion nevű appban belső nézetből élvezhetjük végig a versenyeket, a feladatunk pedig az, hogy a legnagyobb sebességgel lezúduljunk a pályán.

A Sleigh Champion segítségével a bobozásba kóstolhatunk bele. Forrás: Origo

Ehhez meg kell találni az ideális íveket, illetve folyamatosan fejlesztgetni kell a járművünket. A bob mellett egyébként kipróbálhatjuk a szánkót és a skeletont is, szóval a sokoldalúságra nem lehet panasz. Mint ahogy a képi világ is teljesen rendben van, és az irányítás is kellően felhasználóbarát. A Sleigh Champion egy teljesen jó kis játék, egész sok időt el lehet vele tölteni.

Innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!