A netes csalók is belefáradtak a járványba

kaspersky router
Már routeren a KasperskyOS
Vágólapra másolva!
Eugene Kaspersky szerint vakációzni mennek majd a lopott vagyonaikból.
Vágólapra másolva!

Professzionális szempontból az internetes csalók számára nagyon jól jött a koronavírus-járvány, hiszen óriási káosz lett a nyomában, a fejetlenség pedig mint mindig, ezúttal is kiváló lehetőségeket biztosított a legkülönfélébb csalások elkövetésére.

Eugene Kaspersky Forrás: Kaspersky Lab

Ettől függetlenül a közismert Kaspersky biztonsági vállalat alapítója az Asia Pacific Online Policy Forum eseményen némi meghökkenést kiváltva elmondta, hogy szerinte a járvány végével némileg csökkenhet a legkülönfélébb típusú kibertámadások száma, mivel másokhoz hasonlóan a csalók is vakációzni mennek majd, ők is belefáradtak az elmúlt egy év történéseibe.

Természetesen nem mindenki ért egyet Eugene Kaspersky véleményével. Az ausztrál Dr. Greg Austin információbiztonsági szakember ennek pont az ellenkezőjére számít, szerinte elsősorban az irodákba tömegével visszasereglő dolgozók kerülnek majd a csalók célkeresztjébe, jelentős adathalász támadások indulhatnak ellenük.

Éppen ezért is azt javasolja a munkáltatóknak, hogy proaktívan készüljenek fel a problémára, megfelelő oktatással és procedúrákkal vegyék elejét a munkavállalóik megtévesztésének, különben súlyos kiberincidensek áldozataivá válhatnak a következő hónapokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!