Tömegrendezvény lehet az MWC 2021

lg g5 fejhallgató ember mwc
Az LG G5 képességeit kutatja a nézelődő
Vágólapra másolva!
A szervezők 40-50 ezer látogatóra számítanak a nyári mobilkiállításon.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő tervvel rukkolt elő a mobilszolgáltatókat tömörítő legnagyobb érdekvédelmi szervezet, a GSMA tömegrendezvény formájában tartaná meg Barcelonában az idei Mobil Világkongresszust. A konferencia tradicionálisan február vége táján kerül megrendezésre, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig június 28. – július 1. közöttre írták ki.

A kép csak illusztráció (MWC 2016) Forrás: RIA Novosti/Maria Sibiryakova

A GSMA tájékoztatása szerint a koronavírus által jelentett kockázatot több módon kezelnék. Egyrészt a résztvevőknek a kiállításon való megjelenéskor 72 óránál nem régebbi, negatív tesztet kell tudniuk felmutatni, másrészt pedig helyben is lesz kötelező tesztelés, ennek időszerűségéről a My MWC mobilapp fogja emlékeztetni a résztvevőket.

Emellett többek közt kötelező lesz a maszkviselés, módosítják a helyszín légcserélő rendszerét, a távolságtartás miatt megfelelő szélességű folyósokat alakítanak ki, egyirányú forgalmat vezetnek be rajtuk. Összesen 1300 kézfertőtlenítőt kívánnak a látogatók rendelkezésére bocsátani, minden fizetést és egyéb emberek közti interakciót érintésmentessé tesznek, az éttermekben is biztosítják a feltételeket a távolságtartáshoz.

Ugyan a tömeges oltások miatt a remények szerint június végére feltűnően javulni kezd majd a járványhelyzet, azonban így is kockázatosnak tűnik ekkora tömegrendezvényt szervezni három és fél hónap múlva. Barcelona részéről természetesen érthető az esemény megtartásának feltételek melletti támogatása: a becslések szerint a tavalyi MWC elmaradása olyan 500 millió euró bevételkiesést okozott, ráadásul az elmúlt egy évben a katalán fővárosban is tragikus helyzetbe került a vendéglátóipar, minden eddiginél nagyobb szükség van a kiállításra és a látogatóira.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!