Középsúlyban játszik a DJI legújabb drónja

dji air 2s drón quadrocopter kvadrokopter
DJI Air 2S
Vágólapra másolva!
Népszerű elődjéhez képest sokkal nagyobb kameraszenzort kapott.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a jelentős sikert aratott Mavic Air 2 kvadrokopterének utódját a kínai DJI, az új modellt a Mavic márkanév nélkül, szimplán DJI Air 2S néven kell keresni. Méretét és kinézetét tekintve a régi és az új modell szinte teljesen azonos, de 570-ről 590 grammra nőtt a súly, részben emiatt pedig 33-ról 31 percre csökkent a levegőben eltölthető idő. Az új termékben lévő akku maradt 3500 mAh-es.

DJI Air 2S Forrás: DJI

A DJI Air 2S legnagyobb fejlesztését az új kameraszenzor jelenti: a 20 MP felbontású modell akár 5472×3078 pixeles videót képes 30 képkockás sebességgel rögzíteni, míg 4K felbontásban 60 képkockás módot is elérhető. A szenzor 2,4 mikrométeres pixelekkel dolgozik és 1 hüvelyk méretű, így sokkal több fény jut bele, mint az elődjében használtba, ami különösen rosszabb fénykörülmények mellett sokkal jobb képminőséget eredményezhet.

Az elődjében lévő kamera elsőre hangzatosabbnak tűnhet a 48 MP-ével, azonban a képpontokat egy félhüvelykes szenzorba sűrítették bele, 0,8 mikrométeres pixelméret mellett. A megapixelek számának és a tényleges képminőségnek szokás szerint kevés köze van egymáshoz.

A drón további fejlesztései közül kiemelhető, hogy extra szenzoroknak köszönhetően távolabbra lát az ütközéselkerülő mechanizmusa, a MasterShot funkcióval kombinálható az összes beépített trükkfelvétel, videók rögzítésekor háromféle színleképezés közül lehet választani, a felvétel közbeni nagyítás pedig maximum felbontás esetén 4×-es, Full HD-s rögzítéskor pedig 8x-os.

A DJI Air 2S már rendelhető a gyártó webshopjából, a hazai vásárlók 1049 eurós, olyan 378 ezer forint körüli áron vehetik meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!