Kiszivárgott a törölt STALKER 2 korai változata

stalker 2 gsc
Képernyőkép a törölt STALKER 2-ből
Vágólapra másolva!
Videón is megtekinthetőek a benne lévő pályakezdemények.
Vágólapra másolva!

Váratlan csemegét kaptak a STALKER játéksorozat rajongói, kiszivárgott egy nagyon korai változat az eredeti STALKER 2-ből. A 2011-ből származó build klasszikus módon nem indítható el, csak a pályaszerkesztője segítségével tölthetőek be a pályakezdeményei, nézhetőek meg a különféle tárgyak és karakterek modelljei. Alfa előtti állapotról beszélünk, a tervezett játékról semmi újdonság sem derült ki, ám a rajongók garantáltan érdekesnek találják majd, a beágyazott videón megtekinthető a tartalma.

Képernyőkép a törölt STALKER 2-ből Forrás: DSOGaming

Az ilyen típusú szivárgás nem szokatlan a széria esetében, az eredeti játékból is több korai változat kering az interneten, ráadásul maga a GSC fejlesztőcég is elérhetővé tett belőle egy 2004-es verziót, részben ezen alapul a magyar projektvezetővel megvalósult STALKER: Lost Alpha mod.

A STALKER 2 eredetileg a GSC saját X-Ray játékmotorjával készült, ám a projekt felélesztésekor az addigra menthetetlenül elavulttá vált technikát lecserélték az Unreal Engine 4-re a fejlesztők.

A jelenleg fejlesztés alatt álló STALKER 2-ről egyelőre szintén nagyon keveset tudni, de a létező legjobb esetben még idén megérkezhet PC és Xbox platformokra, az első naptól fogva elérhető lesz az Xbox Game Pass játékbérlőben. A GSC szerint hamarosan elkezdenek majd csorogni róla az információk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!