Dühösek a Google ébresztőóráját használók

Blonde woman using smart phone in bed Beautiful Using Phone Bedtime Residential Building Text Messaging Girls Teenage Girls Women Females Beauty In Nature Single Object Global Communications Smiley Face Waking up Calling Message Young Adult Adult Teenager
Blonde woman using smart phone in bed
Vágólapra másolva!
Újabban különösen sokakat felejtett el reggelente felébreszteni.
Vágólapra másolva!

Kínos az iskolából vagy a munkahelyről elalvás miatt elkésni, az esetet követő magyarázkodáskor pedig olcsó kifogásként hangzik, hogy rejtélyes módon elfelejtett ébreszteni a mobil. Ettől függetlenül a régóta okostelefont használók jókora része már biztosan járt úgy, hogy érthetetlen okból tényleg nem ébresztette fel reggel a készüléke.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/domoyega/Nikola Micic

A Google Óra alkalmazást használók esetében ez egy évek óta visszatérő panasz az értékelésekben, amellyel látszólag nem képesek mit kezdeni a fejlesztők. A napokban nagy botrány tört ki emiatt az Óra háza táján, a korábbi egy-egy bejelentés után hirtelen tömegével kezdtek záporozni a hiba miatti egycsillagos értékelések a play áruházas termékoldalára. A pórul jártak többek közt Google, Samsung, OnePlus, és Xiaomi mobilokon is tapasztalták a problémát, nem márkaspecifikus jelenségről van szó.

Viszont érdekes, hogy a panaszosok legalább egy része gyári dallam helyett a Spotify-integráción keresztül zeneszámot állított be ébresztési hangként, a dallamra való visszaállás pedig látszólag megoldotta a problémát. Egyelőre nem világos, hogy mennyi tényleges okozati összefüggés van a Spotify-integráció kikapcsolása és az ébresztőóra működésének helyreállása között, ám egy próbát megérhet a hibától szenvedők számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!