Újabb multis játékok futhatnak a Steam Decken

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Kompatibilissé vált vele az egyik fontos csalásellenes szoftver.
Vágólapra másolva!

A korai előrendelőkhöz még karácsony előtt eljutó Steam Deck kézikonzol a Linux-alapú SteamOS rendszere miatt nem lesz mentes a szoftveres kompatibilitási problémáktól, a multiplayer játékok egy része a csalásellenes komponenseik miatt nem futnak majd rajta.

Steam Deck Forrás: Valve

Most jó hírrel szolgált ennek kapcsán az Epic Games, bejelentése szerint az eddig csak windowsos verzióval rendelkezett Easy Anti-Cheat (EAC) rendszere hivatalosan kompatibilissé vált a Linux és a macOS platformokkal, továbbá specifikusan támogatni kezdte a Steam Decket. Az EAC-t használó játékok fejlesztőinek persze át kell állniuk a csalásellenes szoftver legújabb verziójára a termékeikben.

Ezzel olyan játékok válhatnak futtathatóvá a Steam Decken, mint az Apex Legends, a Dead by Daylight, a War Thunder, a 7 Days to Die, a Fall Guys, a Black Desert, a Hunt: Showdown, a Paladins, továbbá a Halo: The Master Chief Collection.

A másik népszerű csalásellenes rendszer a BattlEye, többek közt a PUBG, a Destiny 2, és a Rainbow Six Siege használják. A fejlesztője egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy kompatibilissé teszi-e a szoftverét a Steam Deckkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!