Nem akkugyilkos a Xiaomi 120 wattos töltése

Xiaomi Mi 11 Ultra
Vágólapra másolva!
A vállalat szerint megszokott tempóban használódik el tőle a telep.
Vágólapra másolva!

Az eladott darabszám tekintetében vezető mobilgyártóvá vált Xiaomi a héten fogja bejelenteni a következő csúcsmobilját, amelynek az egyik legnagyobb attrakciója a 120W teljesítményű vezetékes gyorstöltés lesz. Nem világos, hogy mennyi idő alatt lesz nulláról teljesen feltölthető a Xiaomi 11T Pro akkuja, de jó eséllyel 20-30 perc közti idő kell majd a mutatványhoz.

A kép csak illusztráció Forrás: Xiaomi

A gyorstöltés kapcsán természetesen mindig téma az akku elhasználódásának sebessége, rengetegen tartanak attól, hogy a megszokottnál jóval gyorsabban és erősebben eshet miatta a telep kapacitása. A The Verge érdeklődésére a Xiaomi sajtófőnöke azt állítja, hogy nem kell emiatt aggódniuk az új csúcsmobilját megvásárlóknak, a 120 wattos töltés esetében ugyanolyan sebességgel használódik el az akku, mint amihez hozzászoktak a vevők, olyan 800 töltési ciklus alatt lehet 20% kapacitásvesztésre számítani.

Daniel Desjarlais szerint ennek oka, hogy a készülék akkujában kettő darab cella található, amelyeket külön tölt a HyperCharge rendszere: 1×120W helyett valójában 2×60 wattal történik a művelet, ami óriási segítség az élettartam megőrzésében. Ezt a megoldást más gyorstöltési rendszerek is alkalmazzák, nem a Xiaomi megoldásának egyedi sajátosságáról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!