Mégsem kínál majd bankszámlát a Google

bankkártya, hitelkártya, elektronikus fizetés, vásárlás, stock, stockfotó, illusztráció, illusztrációs
Credit Card, Visa, Master Card
Vágólapra másolva!
Befolyásos pártoló nélkül maradhatott a lassan haladó projekt a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal információi alapján vége a Google bankká válási projektjének, a vállalat két évvel ezelőtt jelentette be, hogy Plex néven folyószámlák vezetésére használható szolgáltatást kíván indítani. Ezzel elsősorban feltehetően a fiatalokat kívánta megcélozni, azok mobilappon keresztül nyithattak volna maguknak bankszámlát, természetesen bankkártyát is kaptak volna hozzá postán.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A többek közt a Citigroup és Stanford Federal Credit Union pénzintézetekkel közösen vitt projekt a Google Pay fizetési szolgáltatáshoz tartozott volna, a WSJ szerint a közreműködő bankok egészen a múlt hét második feléig úgy tudták, hogy az év végén vagy a jövő év elején indulhat. Ehhez képest az értesülései szerint mostanra hivatalosan is kaszát kapott a projekt, ennek okát a Google Pay rossz idei teljesítménye, továbbá a részlegnél dolgozók csoportos felmondásai jelentették.

A Pay idei éve egy katasztrófa volt, a Google tisztázatlan okból számos országban lecserélte a hosszú időn át jó szolgálatot tett mobilappját az eredetileg az indiai piac kiszolgálására szántra, ami jelentős kényelmetlenséggel és funkcióvesztéssel járt a felhasználók számára. A divíziót vezető Caesar Sengupta a katasztrofális átállás kellős közepén otthagyta áprilisban a Google-t, majd augusztusban Felix Lin is távozott, a férfi bő három éven át a fizetési szolgáltatások alelnöke volt.

Az elmondások alapján a folyószámlázás Sengupta és Lin ötlete volt, a távozásuk óta pedig egyetlen befolyásos személy sem állt be a projekt mögé, így most vége lett a kalandnak.

A WSJ értesülései alapján 400 ezren iratkoztak fel a Plex webhelyén lévő várólistára, hogy az elsők között legyen lehetőségük folyószámlát nyitni a Google-nél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!