A vállalatok sem állnak készen a Windows 11-re

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Leggyakrabban a processzoraik miatt inkompatibilisek vele a céges számítógépek.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az otthoni felhasználók jókora tábora ragadhat meg a Windows 10-en, a vállalati számítógépflották menedzselésére szakosodott szoftvert készítő Lansweeper szerint a céges munkaállomások többsége sem kompatibilis az október 5-én megjelenő Windows 11-gyel.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

A 60 ezer szervezet 30 millió számítógépén elvégzett felmérés szerint a vállalati számítógépek 55,6 százalékában a Windows 11 által hivatalosan nem támogatott processzor található, azaz nyolcadik generációsnál régebbi Intel Core, vagy második generációsnál korábbi AMD Ryzen központi egység dolgozik bennük. A legalább 4 GB rendszermemória viszont ritkán jelent gondot, csak a számítógépek 8,95%-ában van ennél kevesebb.

A céges számítógépek bő fele nem kompatibilis a Windows 11-gyel, leggyakrabban a processzoron csúsznak el Forrás: Lansweeper

A sejthetőnek megfelelően a TPM 2.0 támogatása terén is gondok vannak: a felmért számítógépek durván 53 százalékában jelen van és aktív, jó 19% egyáltalán nem támogatja a technológiát, a maradék bő 28%-ban pedig ugyan megtalálható a biztonsági chip, de nincs aktiválva az alaplapi BIOS-ban.

A számítógépek Windows 11-gyel való kompatibilitása könnyen ellenőrizhető a Microsoft nemrég újból kiadott segédeszközével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!