Most épp kétszeres áron kelnek el a videókártyák

amd radeon rx 6700 xt videokártya grafikus kártya
AMD Radeon RX 6700 XT
Vágólapra másolva!
A Radeonok pedig újabb okból válhatnak még drágábbá a közeljövőtől.
Vágólapra másolva!

Továbbra is kielégíthetetlen az igény az új AMD Radeon és NVIDIA GeForce videókártyák iránt, a 3DCenter legfrissebb adatai alapján Németországban jelenleg az ajánlott árukhoz képest mindkét vállalat termékei olyan dupla áron kaphatóak a közismert kereskedésekben.

AMD Radeon RX 6700 XT Forrás: AMD

Az elmúlt olyan három hétben a Radeonok túlárazása egy picit csökkent, 201 százalékról 190%-ra mérséklődött a tipikus eladási ár, míg a GeForce modellek a folyamatos drágulás útján járva már 195% szinten vannak.

Ezekben az átlagolt értékekben nincsenek benne az újnak titulált modellek (például Radeon RX 6600, Radeon RX 6600 XT, GeForce RTX 3070 Ti, GeForce RTX 3080 Ti), mivel ezek a különösen eszetlen felárukkal túlságosan torzítanák az eredményeket.

November második felében átlagosan kétszer voltak drágábbak az ajánlott áruknál a videókártyák Forrás: 3DCenter

Mindeközben iparági források arról suttognak, hogy az AMD tíz százalékkal felsrófolta a Radeon RX 6000 termékcsaládban használt grafikus processzorok árát, miután a TSMC bérgyártó megemelte a 7 nm-es lapkák alapjául szolgáló ostyák költségét, ez állítólag 20-40 dolláros áremelkedés okozhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!