Hibát hozott a Galaxy S21 mobilok nagy frissítése

One UI 4
Vágólapra másolva!
Az Android 12 és a One UI 4 óta szakadoznak a kezelőfelület animációi, hiába a 120 Hz-es képfrissítés.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ és Galaxy S21 Ultra modellek már megkapták az Android 12-re épített One UI 4 frissítést, nagy meglepetésre azonban belecsúszott a csomagba egy olyan hiba, ami már a bétákban is ismert volt.

A probléma a 120 Hz-es képfrissítéssel van: a rendszer azonnal 60 Hz-re csökkenti ugyanis az értéket, amint a felhasználó ujja elemelkedik a képernyőtől. Ez pedig döcögős, szaggatós animációkat eredményez. Változó, hogy ki mennyire tapasztalja a hibát, de állítólag majdnem mindenkinél észrevehető.

One UI 4 Forrás: androidpolice

A jelentések szerint a Samsung tisztában volt a hiba meglétével, a javításon gyorsan elkezdtek dolgozni, és Amerikában az egyik szolgáltatónál már meg is jelent a patch. Nagy kérdés, hogy más régiókba mikor jut el.

A Samsung Android 12-es frissítését továbbá sokat kritizálják amiatt, hogy energiatakarékos módban sehogyan nem lehet aktiválni a 120 Hz-es képfrissítést (eddig kiskapuk révén megoldható volt), így ilyen esetben szintén igen darabossá válik a rendszer vizuális működése.