A Call of Duty volt főnöke felel a Battlefieldért

battlefield 2042 dice ea videojáték
Battlefield 2042
Vágólapra másolva!
Vince Zampellának komplett univerzumot kell faragnia a széria köré.
Vágólapra másolva!

A két héttel ezelőtt piacra került Battlefield 2042 egyelőre jókora fiaskó, a teljes áron értékesített játék bugos és optimalizálatlan formában, egyes alapvető funkciók nélkül került piacra. A fejlesztő DICE időközben már kiadott pár javítást hozzá, de várhatóan hónapokba telik majd, mire az eredeti játékosbázisának 70%-át elveszített termék a rajongók által elvárt állapotba kerülhet. Mindezek tetejébe a hírek szerint a DICE rengeteg munkatársánál betelt a pohár, tömeges felmondás kezdődött a Battlefield 2042 kapun való kitolását követően.

Battlefield 2042 Forrás: DICE / Electronic Arts

A GameSpot exkluzív beszámolója alapján a játékszériát és a DICE fejlesztőcéget birtokoló Electronic Arts most lépéseket tett a Battlefield padlóról való felkaparása érdekében, így mostantól Vince Zampella felel a szériáért.

Zampella neve sok gamer számára csenghet ismerősen, a Medal of Honor: Allied Assaulton fejlesztési vezetőként dolgozott, majd az Infinity Ward társalapítójaként ő volt a Call of Duty széria első két részének a producere, végül az Activisiontől való botrányos búcsúzását követően 2010-ben a Respawn Entertainment társalapítója lett. Az elmúlt tíz évben üzleti felsővezető szerepkörökben a Titanfallok, az Apex Legends, továbbá a Star Wars Jedi: Fallen Order felett bábáskodott. A Respawnt 2017-ben vásárolta meg az Electronic Arts.

Zampella szerint az EA szeretne összekapcsolt univerzumot létrehozni a Battlefield számára, ennek támogatása érdekében pedig máris létrehozott egy új csapatot, amelyet a Halo-veterán Marcus Lehto vezet. A közelebbi tervek kapcsán elmondta, hogy a Battlefield 2042-t megvásároltak általános javítások mellett új tartalmakra is számíthatnak, a Portal módot fejlesztett Ripple Effect dolgozik valamiféle „új élményen" a játékhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!