Hibákat okozhat a Windows 10 júniusi frissítése

windows 10
Jelen formájában nem az elvárt módon működik a Windows 10 új hírajánló felülete
Vágólapra másolva!
Nyomtatási gondról és széthullott Tálcáról is érkeztek panaszok.
Vágólapra másolva!

Internetes beszámolók alapján nem sikerült hibátlanra a Windows 10 kedd este kiadott júniusi összegző frissítése, a telepítését követően a felhasználók kétféle bugról is panaszkodni kezdtek. A potenciálisan többeket érintő probléma, hogy meghiúsulhatnak a nyomtatási műveletek, és egyelőre nincs más megoldás a hibára, minthogy el kell távolítani a KB5003637 jelzésű összegző frissítést.

Jelen formájában nem az elvárt módon működik a Windows 10 új hírajánló felülete Forrás: Origo

A frissítés által okozott másik gyakori probléma, hogy a Tálcán megjelent Hírek és érdeklődési körök funkció hibás megjelenést okozhat, eltűnhetnek vagy elcsúszhatnak a Tálca jobb szélén az ikonokhoz és órához hasonló elemek. A hiba az olyan Windowsokat érintheti, amelyekben többféle beviteli nyelv és nyelvi csomag is telepítve van, vagy nem 100%-ra van konfigurálva a képméretezés. Az utóbbi opció a Gépház → Rendszer → Kijelző részben található.

Szerencsére a hibás megjelenítéssel kapcsolatos probléma megoldható az összegző frissítés eltávolítása nélkül, csak ki kell kapcsolni a Hírek és érdeklődési körök mutatását a Tálca jobb egérgombos környezeti menüjén keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!