PC-ben is használható a PlayStation 5 processzora

amd playstation 5
Így néz ki a PlayStation 5 rendszerlapkájával ellátott AMD asztali kit, Radeon RX 550 videovezérlő jár hozzá
Vágólapra másolva!
Különleges kitben, videokártyával együtt árulja a rendhagyó terméket az AMD.
Vágólapra másolva!

Néhány hónappal ezelőtt úgy tűnt, hogy az AMD megkezdi a kishibás Xbox Series X rendszerlapkák számítógépes kitben való forgalmazását. A csomag most rendkívül limitált mennyiségben elérhetővé vált, és nagy meglepetésre kiderült, hogy valójában a PlayStation 5 központi egysége található benne.

Így néz ki a PlayStation 5 rendszerlapkájával ellátott AMD asztali kit, Radeon RX 550 videovezérlő jár hozzá Forrás: Bodnara

A dél-koreai Bodnara által tesztelt asztali PC-s készlet egy mini ITX alaplapból és egy videokártyából áll. A különleges alaplapra rá van forrasztva a 8 magot és 16 futtatói szálat kínáló, maximum 3,2 GHz-en működő processzor, a 16 GB GDDR6 memória pedig szintén a NYÁK-ra integrálva érkezik.

A központi egységben található videovezérlő, ám minden bizonnyal gyártási hiba miatt le lett tiltva, így jár a kithez egy AMD Radeon RX 550 videokártya, 2 GB videomemóriával. Sajnos a grafikus vezérlőt fogadó PCI Express sín csak négy sávot támogat, továbbá az alaplap nem kínál M.2 SSD-foglalat.

A kiadvány írója meglepő módon nem foglalkozott a Zen 2 mikroarchitektúrás processzor teljesítményével, csak az derült ki róla, hogy a riválisnak állított Intel Core i7-11700 processzoros és DDR4-3200 memóriás géphez képest körülbelül dupla memóriasávszélességet kínál, ami nem meglepő a GDDR6 rendszermemória fényében.

A hozzáadott RX 550 videokártyával párosítva a csomag a 3DMarkban, az Overwatch-ban és a PUBG-ben is jobb teljesítményt nyújtott a Core i7-es integrált videovezérlőjénél, de a League of Legends-ben alulmaradt.

Az AMD általános otthoni és irodai használatra javasolja a kitre épülő számítógépeket, azonban erősebb videokártya mellett egy alsó-középkategóriás gamer számítógép is faragható belőle, Hivatalosan a teljes Radeon RX 500 termékcsalád mellett a GeForce GT 710 / 730 / 1030, továbbá a GeForce GTX 1050 / 1050 Ti / 1060 videokártyákat támogatja az alaplap.

Az AMD asztali kitje Dél-Koreában olyan félmillió wonba, körülbelül 131 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!