Szokatlanul működik majd a Windows új áruháza

windows 11 microsoft áruház
Így néz ki a megújult Microsoft Áruház
Vágólapra másolva!
Csak telepíteni lehet majd belőle a klasszikus alkalmazásokat, frissíteni nem.
Vágólapra másolva!

Lassan csorognak az információk a Windows 11 mellett a Windows 10-re is elérhetővé váló, megújult Microsoft Áruházról. A bolt következő változatának talán legfontosabb újítása, hogy a fejlesztők képesek lesznek pluszmunka nélkül is elérhetővé tenni benne a klasszikus, Win32 programozási felületet használó alkalmazásaikat, így például közvetlenül telepíthetőek lehetnek belőle a Firefoxhoz, a Photoshophoz, vagy a Steamhez hasonló programok.

Így néz ki a megújult Microsoft Áruház Forrás: Microsoft

Most kiderült ennek kapcsán egy váratlan érdekesség, a programbolt fejlesztői szerződése szerint a Microsoft Áruház nem lesz képes frissítéseket telepíteni a belőle installált, klasszikus programokhoz. Amennyiben a fejlesztőik át kívánják állítani a felhasználókat az újabb verziókra, akkor valamiféle egyéni frissítőrendszert kell igénybe venniük, ennek a mikéntjét és hogyanját rájuk bízza a Microsoft.

Ez bizarr álláspont, hiszen így nem áll majd rendelkezésre az egyik legfontosabb és legnépszerűbb kényelmi funkció, amit az efféle programboltok kínálnak a felhasználóknak.

A klasszikus szoftverek esetében csak arra lesz jó a Microsoft Áruház, hogy a számítógépezőknek nem kell majd az interneten keresgélve letöltögetniük a használni kívánt programok telepítőit, így gyorsabban installálhatják azokat, plusz kisebb eséllyel eshetnek átverések áldozatául.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!