Nem lesz Xbox Game Pass a rivális konzolokra

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Viszont a Steam Decken jól működik a felhős játékfuttatása.
Vágólapra másolva!

Korai napjait éli a Microsoft olcsó játékbérlésre és felhős játékfuttatásra alapozott videójátékos üzleti koncepciója, ennek sikere vagy sikertelensége várhatóan csak középtávon fog eldőlni. Annyi biztos, hogy a részletkérdések folyamatos tisztázódásával legalább fókuszáltabbá válhat az Xbox Game Pass fejlesztése: Phil Spencer Xbox-főnök a GamesRadarnak adott interjújában közölte, hogy az várhatóan semmilyen formában sem válik majd elérhetővé a Nintendo Switch és a Sony PlayStation konzolokra.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Ez eddig is sejthető volt, azonban Spencer szerint egyáltalán nem a Microsoft üzleti döntéséről van szó, a rivális gyártók nem kívánják látni az eszközeiken a szolgáltatást. Az ódzkodás érthető a részükről, hiszen egyrészt a Sony és a Nintendo valószínűleg nem szeretnék az előfizetési díjon keresztül a Microsoft pénztárcáját tömni, ráadásul a kedvező árú Game Passben lévő játékáradat úgy lefoglalhatná a játékosokat, hogy csökkenhetne konzolok digitális boltjaiban való költésük.

Röviddel később Spencer a Twitteren hozzátette a témához, hogy a számítógépnek titulálható Steam Deck kézikonzol kakukktojás, kapott már egyet ajándékba a Valve-tól, és már most is remekül működik rajta számos játék és az Xbox Game Pass felhős játékfuttatása.

Ez nem meglepő, hiszen a termék olyan mértékben nyílt és vevőbarát, hogy a gyári SteamOS rendszerével elégedetlenek akár Windows 10-et vagy Windows 11-et is telepíthetnek majd rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!