Kísértetkastélyt vett az Epic Games

epic games fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
Három év múlva a gigászi komplexum lesz az új főhadiszállása.
Vágólapra másolva!

Újabb váratlan lépést tett a Fortnite sikerének köszönhetően pénzben úszó Epic Games, a Steam-rivális digitális számítógépes játékboltjában való folyamatos játékosztogatás ellenére volt rá pénze, hogy vegyen magának egy jó ideje közel üres bevásárlóközpontot.

Fortnite Forrás: Epic Games

A dél-karolinai Cary városában lévő, eredetileg 1979-ben megnyitott Cary Towne Center közel van az Epic Games jelenlegi főhadiszállásához, az elmúlt években közel kiürült a 93 ezer négyzetméter eladótérrel rendelkező ingatlan. A kísértettanya újrahasznosítására többféle ötlet is született, azonban semmi sem lett belőlük, a Turnbridge és Denali befektetőcégek 95 millió dollárért, azaz 27,9 milliárd forintért tudták értékesíteni a vevőnek.

Természetesen az Epic-nek nincs szándékában boltokat nyitogatni benne, helyette 2024-ig a komplett bevásárlóközpontot át kívánja alakítani az új főhadiszállásává: a javát irodatérré konvertálja, emellett pedig a dolgozókat a legkülönfélébb módokon kiszolgáló egységek is helyet kapnak benne. Az Epic ígérete szerint a helyi közösségek által igénybe vehető terek is lesznek a megújuló épületben.

Az utóbbi bőkezűségre lehetőség van, a Cary Town Center gigászi méretét talán azzal lehet a legszemléletesebben érzékeltetni, hogy fénykorában száz üzletnek adott otthont, és 4868 darab parkolóhely állt a vevők rendelkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!