Átlátszó, hangszórós maszkot gyárt a Razer

razer_maszk
Vágólapra másolva!
A leginkább videójátékosoknak szánt perifériáiról híres Razer úgy döntött, hogy a járványhelyzet miatt belevág egy különleges maszk elkészítésébe is.
Vágólapra másolva!

Ennek az első verzióját mutatta be a vállalat a CES 2021 kiállításon, és ugyan még nincs kész (a következő időszakban egyre több tesztelő bevonásával tökéletesítik majd), de a vállalat egyértelműen piacra szeretné dobni a közeli jövőben.

És ha ez sikerül, akkot kétségtelenül ez lesz a valaha készült leglátványosabb és egyben legsokoldalúbb arcmaszk.

Forrás: Razer

Habár a Razer koncepcióját elnézve azt gondolhatnánk, hogy a tervezéskor itt a látvány játszotta a főszerepet, valójában azonban a maszk minden részének fontos funkciója van - még a LED-es megvilágításnak is. Először is, a termék teljes egészében újrahasznosított anyagokból készül, és karcmentes felépítésű, így a minden bizonnyal drága terméket jó sokáig használhatjuk majd.

De nem csak karcmentes, hanem vízálló és a beépített szilikonos rétegnek köszönhetően tökéletes simul rá az arcra, teljes mértékben lehetetlenné téve, hogy a vírus nem várt helyeken bejuthasson. A belégzés biztonságát az N95 (műtéti minőségű) szűrű garantálja, de ha ez nem lenne elég, akkor a maszk egyébként egy lecsatlakoztatható ventilátorral is rendelkezik, ami biztosítja a megfelelő légáramlást, és képes a levegőben terjedő részecskék 95%-os megszűrésére.

Mivel a maszk az ígéretek szerint hibátlanul illeszkedik az arcra, így a szemüvegesek életét is nagyban leegyszerűsíti, nem kell az állandó párásodástól tartani.

Forrás: Razer

A maszk legnagyobb része teljesen átlátszó, ezzel egyrészt visszaad valamit az elvesztett társas kapcsolatokból, hiszen végre nem csak a barátaink, ismerőseink szemeit és homlokát látjuk, másrészt pedig segít azoknak, akik szájról kénytelenek olvasni a mindennapi kommunikáció során. Ebben segítenek a beépített LED-ek is, amik színe természetesen a Razerhez méltó módon szabályozható, de a látvány mellett segít bevilágítani a viselő arcát, ami sötétben jöhet jól.

Mivel a maszk hibátlanul zár, így fennállna a veszélye annak, hogy a beszélő hangját túlságosan elhalkítja. Éppen ezért a Razer egy beépített hangerősítő rendszert tervez, ami mikrofonok segítségével képes krisztály tiszta minőségben közvetíteni a hangot a külvilág számára.

Mindezek működéséhez természetesen elektromosságra van szükség, így a maszk beépített akkumulátorokkal rendelkezik, tölteni pedig egy speciális hordtáskába helyezve lehet. Ez a táska egyébként a töltés alatt UV-fényt használva fertőtleníti is a maszkot, így még külön tisztogatásra sincs feltétlenül szükség, a beépített szűrők pedig később szabadon cserélhetők.

Forrás: Razer

A Razer úgy gondolja, hogy a sok eldobható, vagy néhányszor használható maszk helyett érdemes lehet egy fenntarthatóbb megoldást választani, ami számos extrával rendelkezik, és amit csak egyszer kell megvenni, aztán pedig már csak legfeljebb a szűrők cseréjével kell néha foglalkozni.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Razer maszkja mikor kerülhet piacra, de kétségtelenül egy érdekes koncepcióról van szó, aminel a megalkotásakor láthatóan mindenre gondoltak, a maszkviselés kapcsán hétköznapi problémaként felmerülhet.