Hálószobai kamerán át kukkolt a szolgáltató embere

Kamerát szereltek a szülők a fiuk szobájába, hogy ne maszturbáljon (18+)
Biztonsági kamerát szereltek a szülők a fiuk szobájába (Képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Méghozzá öt éven keresztül, szexelő és meztelen nőkre volt kíváncsi.
Vágólapra másolva!

Nagy bajba került tavaly tavasszal az otthoni biztonsági rendszereket biztosító ADT, miután kiderült, hogy az amerikai cég egyik munkatársa az ügyfelek hálószobáiban elhelyezett biztonsági kamerákon keresztül kukkolt, meztelen és szexelő nőkre volt kíváncsi. Az ügyében eljáró texasi bíróságon a 35 éves Telesforo Aviles csütörtökön számítógépes csalásban és videófelvételek illegális készítésében vallotta magát bűnösnek, akár 5 év börtönbüntetést is kaphat a tetteiért.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Aviles öt éven keresztül kukkolta a vonzónak talált ügyfeleket, olyan 9600 alkalommal nézett bele 220 áldozat otthoni biztonsági kamerájának a képébe. A tevékenységére tavaly áprilisban derült fény, mire elbocsátotta és feljelentette az ADT, továbbá értesítette az érintett ügyfeleket a helyzetről.

Az elkövető felelősségre vonásával sejthetően nem ért véget az ügy, a károsultak nevében jelenleg két ügyvédi iroda is csoportos kártérítési pert próbál indítani az ADT ellen. Emellett a cég puszta megítélésének sem tett jót a botrány, az ügyfelek bizalmának elvesztése akár végzetes következményekkel is járhat ebben az iparágban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!