Illegális bevételszerzéssel vádolják az Apple-t

Segítség, rengeteget nyertem! függőség veszteség szerencsejáték kártya zseton póker whiskey
Vágólapra másolva!
Szó szerint nem nyerhetnek a mobilos kaszinóappokban a játékosok.
Vágólapra másolva!

Annyi per van folyamatban a világ minden táján az Apple ellen, hogy némi túlzással lassan több ügyvédre lesz szüksége, mint mérnökre. Most épp Kaliforniában kívánnak újabb pert indítani a cég ellen, a felpereseket képviselő ügyvédi iroda szerint ugyanis a vállalat gyakorlatilag illegális szerencsejátékból tesz zsebre az átlagemberek számára felfoghatatlan összegeket.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A perirat specifikusan a free to play üzleti modellű kaszinójátékokat sérelmezi. Ezekben a játékosok jogi okokból szó szerint nem nyerhetnek pénzt, csupán elkölthetik benne a sajátjukat; a fejlesztőik szerint valósághűen szimulálják a Las Vegas-i kaszinóhangulatot.

A játékosok mikrotranzakciókon át valódi pénzért játékbeli zsetonokat vehetnek, majd ezeket eljátszhatják például a félkarú rablóval, és ugyan nyerhetnek zsetonokat, de ezekkel nem tudnak mit kezdeni azon túl, hogy eljátsszák azokat.

Donald Nelson és Cheree Bibbs felperesek egyenként legalább 15 ezer dollárt (közel 4,5 millió forintot) játszottak el a kaszinóappokban, és most arra hivatkozva szeretnék betiltatni azokat, hogy Kalifornia államban illegális a nyerőgépezés. Emellett sejthetően kártérítésre is igényt tartanak az Apple-től.

A perirat szerint tavaly az Egyesült Államokban a fogyasztók olyan 6 milliárd dollárt, azaz 1772 milliárd forintot költöttek el az efféle kaszinóappokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!