Már a 8K-s videók lejátszásával is boldogul az androidos OneDrive

Vágólapra másolva!
Több újdonság is bekerült a héten a Microsoft androidos OneDrive alkalmazásába.
Vágólapra másolva!

A Microsoft ezen a héten frissítette a OneDrive androidos alkalmazását. Az új appba került új főképernyő, támogatottak lettek a Samsung Motion fotói, emellett pedig lehetségessé vált a 8K-s videók lejátszása. Magáról a főképernyőről gyorsan elérhetőek a legutóbbi fájlok, az offline fájlok és egy ajánló, ami a régi fotók közül merít.

Forrás: microsoft

A Samsung mobilok tulajdonosai a fentebb említett Motion fotók támogatásával már a mozgóképeiket is vissza tudják játszani a OneDrive-on belül. Egy állóképhez a készülékek több másodpercnyi animációt rögzítenek, mint az Apple a Live fotóknál.

A 8K-s videók lejátszása szintén a Samsung mobilokat érinti, mint a Galaxy S21 és a Galaxy S20 szériát. 8K-s videót tárolni eddig is lehetett a OneDrive-on, de visszajátszani csak mostantól van lehetőség a kompatibilis eszközökön. A maximális fájlméret 250 GB.

Mindebből jól látszik, hogy a Microsoft és a Samsung együttműködése továbbra is elég erős, hiszen az újdonságok jelentős része megint leginkább Samsung készülékekkel használható ki igazán.