Hamarosan berajzolhatóak lesznek a hiányzó utak a Google Térképbe

Vágólapra másolva!
Frissíti a térképszerkesztési lehetőségeket a Google, a hiányzó utakat úgy lehet majd berajzolni, mint például a Paintben.
Vágólapra másolva!

Bárkivel előfordulhat, hogy talál egy utat, ami nincs rajta még a Google Térképen sem. A Google változtatásainak hála az ilyen utakat minden eddiginél könnyebb lesz majd felvenni a szolgáltatásba. Az új szerkesztési funkciók révén a hiányzó utak hozzáadása, szerkesztése, átnevezése, törlése is változik, könnyebb lesz. Alapvetően úgy lehet majd rajzolni az utakat, mint a Paintben a vonalakat húzó eszközzel. Az új funkciók a következő hónapokban válnak elérhető, elsőként több mint 80 országban.

Forrás: google

Eddig aki hiányzó utat talált, az csak egy gombostűt rakhatott le az adott helyre, valamint az út nevét adhatta meg. Az új eszköz a könnyebb használat mellett változtatásokat is lehetővé teszi például névvel vagy útiránnyal kapcsolatban is.

Természetesen a változtatásokat a Google minden esetben ellenőrzi, csak azt hagyja jóvá, amit pontosnak és hitelesnek talált. A Google a felhasználókat figyelmezteti is egyes fontos dolgokra, tilos például bicikliutat útként megjelölni vagy nem létező utakat bejelölni. Az egyes helyeket viszont már értékelés nélkül is el lehet látni majd információkkal, fotókkal.