Elkerülték a börtönt a YouTube mókamesterei

alan alex stokes
Egy nap alatt kétszer játszottak menekülő bankrablósat a Stokes-fivérek
Vágólapra másolva!
Kétszer is menekülő bankrablósat játszottak ugyanazon a napon.
Vágólapra másolva!

Akad néhány vitatható humorú és meggondolatlan mókamester a YouTube-on, azonban a többségük miatt soha nem fognak fegyvert szegezni a rendőrök egy ártatlan emberre. Tavalyelőtt októberben a jelenleg 23 éves Alan és Alex Stokes alaposan kihúzták a gyufát, a javarészt csínytevésekben utazó, 6,67 millió feliratkozóval rendelkező Stokes Twins csatornájukra olyan videót készítettek, amelyben menekülő bankrablókat játszottak.

Egy nap alatt kétszer játszottak menekülő bankrablósat a Stokes-fivérek Forrás: Stoke Twins / YouTube

Az ikertestvérek fekete ruhát és símaszkot öltöttek, majd pénzzel teli zsákokkal felszerelve és egy operatőrrel a nyomukban menekülést szimuláltak. Első alkalommal egy Ubert hívtak menekülőautónak, ám a vezetőjének fogalma sem volt a csínytevésről, és nem volt hajlandó elvinni őket, mire vita alakult ki a felek között. Közben járókelők értesítették a segélyhívót a potenciális bankrablásról és a sofőr kényszerítése miatt, az egyik kiérkezett rendőr a helyzet tisztázásáig fegyvert fogott a vétlen vezetőre.

A járőrök végül elengedték a fivéreket, ám azok a veszélyessé vált tréfa ellenére aznap egy másik helyszínen is nekiálltak menekülő rablósat játszani. Az aggódó járókelők újból segélyhívásokat indítottak, így a rendőrök kénytelenek voltak másodszorra is lekapcsolni a fiatalokat.

A bankrablósdizás nem maradt megtorlatlanul, a fivérek egyenként akár 5 év börtönbüntetést is kaphattak volna a tetteikért. Az ügyész szerint a bankrablások és erőszakos bűncselekmények miatt kiküldött rendőrök fel vannak rá készülve, hogy szempillantások alatt kellhet súlyos helyzeteket kezelniük, a részükről egy hibás helyzetfelismerés ilyenkor tragédiával végződhet. Nem véletlenül kapkodtak a fegyverük után az első alkalommal, őket is hazavárják a műszakjuk végeztével.

A beismerő vallomásokat tett Stokes-testvérek aránylag olcsón megúszták az átgondolatlan csínytevéseket, fejenként egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 160 óra közmunkát kaptak, plusz nem tehetik be a lábukat a Kaliforniai Egyetem területére, ott forgatták a második menekülést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!