Különféle manipulációk mellett az emojik használatát is betiltja a Google.

Régóta ért szabálymódosításokat jelentett be az Android hivatalos áruháza kapcsán a Google, a reményei szerint ezek segítségével sikerül leszámolni a különféle manipulációkkal az alkalmazások neveiben, ikonjaiban és képernyőképein, továbbá a fejlesztők neveiben.

A kép csak illusztrációForrás: Doro

A bejelentést tartalmazó blogbejegyzésben számos konkrét példát felhozott a hamarosan tiltani kezdett praktikákra a Google. A teljesség igénye nélkül az appok és a fejlesztők nevei semmilyen közvetlen vagy közvetett módon sem utalhatnak a Play Áruházban való teljesítményükre, így tilos lesz például a legjobb, a piacvezető, a top, #1 és hasonló kifejezések használata.

Emellett a nevekben semmiféle promócióra utaló adat sem lehet, így az ingyenes, a reklámmentes, vagy éppen az akciós kifejezéseket és illusztrációkat is mellőzniük kell a fejlesztőknek. Csupa nagybetűvel csak az ilyen módon stilizált márkaneveket lehet majd leírni, továbbá az emojik és a felesleges írásjelek is használata is szigorúan tilossá válik. Mindezen szabályok vonatkoznak majd a képernyőképekre is.

A szabályok betartatásával kapcsolatos részleteket a jövőben közli majd a Google, így még nem világos, hogy a már feltöltött appok fejlesztői mennyi időt kapnak a problémák orvoslására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!