Szinte nincs is olyan termékcsalád a Földön, amelynél ne létezne valamilyen formában luxuskategória. Legyen szó ételekről, ruhákról, autókról, vagy pláne ingatlanokról, hogy csak néhány kézenfekvő példát említsünk, mindenütt ott van a gigantikus mennyiségű piramis tetején a vékony, ám méregdrága rétege az árucikkeknek. Nincs ez másként az elektronikai szektorban, sőt van ennek az iparágnak egy olyan szegmense, ahol az ultra-prémium szektor a megszokottnál is extrémebb formában jelentkezik.

Ez pedig nem más, mint a high-end audio színtér, amelyben hemzsegnek a méregdrága, különleges eszközök.

Ez az a liga, ahol az egymillió forintos CD-lejátszó vagy százezrekbe kerülő kábel hallatán már fel sem kapja a fejét az ember.

A ritka és minőségi anyagok használata ebben a termékkategóriában általánosnak számít. Tehát nem ritka az aranyozás, az ezüst, a titán, a mahagóni, hogy csak néhány jellemző példát említsünk. Ám ezen anyagok alkalmazása nem öncélú luxus, hiszen a fő cél az, hogy végül a hangminőség, a hangzás jó legyen.

Tehát a különbség szó szerint érzékelhető, legalábbis ezt állítják azok, akik ilyen eszközökre költenek vagyonokat.

A csúcsot képviselő modellek tényleg nagyon sok pénzbe kerülnek, itt kőkeményen megkérik az anyaghasználat, és sok esetben konkrétan az űrtechnológia felhasználásának az árát. Ráadásul sok ebbe a ligába tartozó készülék kézzel készül, ami szintén rengeteget dob a költségeken. Most ezekből a prémium szintű, úgynevezett high-end audio modellek közül válogattunk ki néhány magas árú darabot, egészen pontosan néhányat a világ legdrágább ilyen termékei közül. A látványos galéria a képre kattintva nyílik, és érdemes átböngészni, mert jó pár fantasztikus külsejű készüléket pakoltunk bele.

Kattintson a képre és nézegessen százmilliós lemezjátszókat, hangfalakat!Forrás: OneDof

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!