Új kamerákat kapnak a Samsung Galaxy S22 mobilok

Samsung Galaxy S21
Vágólapra másolva!
50 megapixeles főkamerát és rendes telefotós egységet kaphat a Galaxy S22 és a Galaxy S22+.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy S21 és Galaxy S21+ gyakorlatilag ugyanazt a kamerahardvert kapta, mint az előző, Galaxy S20-as generáció (így annak minden hibája, sajátossága is jelen van a jelenlegi modelleknél is). Jövőre azonban a hírek szerint már változtat a Samsung, a Galaxy S22 új hátsó kamerákat kaphat.

Samsung Galaxy S21 Forrás: samsung

A Galaxy S22 mellett a Galaxy S22+ is 50 megapixeles főkamerával jöhet, amihez egy 12 megapixeles, rendes telefotós egység társul majd, 3x-os optikai zoommal (vagyis nem a 64 megapixeles képből vágják ki a nagyítandó részt). Természetesen a 12 megapixeles ultraszéles kamera sem tűnik el.

A főkamera 1,4 mikométeres képpontokra építhet, az 1/1,12 hüvelykes szenzor persze egyesíti a pixeleket, így végeredményben 2,8 mikométeres képpontokkal lehet számolni. Persze a Galaxy S22 széria még több mint fél év múlva debütál, addig pedig változhatnak a Samsung jelenlegi tervei. Egyelőre viszont úgy néz ki, hogy periszkópkamera megint csak az Ultrához jár majd, kijelző alatti szelfikamera pedig egyikhez sem.