Máris úton van a jövő őszi Windows 11

Windows 11
Vágólapra másolva!
A stabilabb verzióra vágyó tesztelőknek érdemes átváltaniuk a béta csatornára.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi hírek alapján a Windows 11 első stabilnak titulált változata valamikor októberben vagy novemberben jelenhet meg. Ennek megfelelően a jelenleg elérhető, pár napja tisztán is telepíthető nyilvános előzetese már a fejlesztés legutolsó fázisában jár, egyes gyári appok kinézetének modernizálása mellett a hibáinak javítására fókuszálnak a Microsoft illetékesei.

Windows 11 Forrás: Microsoft

A vállalat ennek kapcsán csendben értesíteni kezdte a Windows Insider nyilvános tesztelői program tagjait, hogy amennyiben stabilabb, súlyos hibáktól jobb eséllyel mentes Windows 11-re vágynak, akkor a Gépházban minél előbb váltsanak át a fejlesztői kiadási csatornáról a béta kiadási csatornára.

Ennek oka, hogy heteken belül megkezdődik a Windows 11 jövő ősszel érkező második főverziójának publikus tesztelése, amely az előre borítékolhatónak megfelelően a fejlesztői csatornából lesz telepíthető. A béta csatorna még jó ideig az első főverziót kínálja majd.

A Windows 11-ből évente csak egy főverzió lesz.

Az első főverzió kiadásához közeledve a Microsoft egyelőre nem nyújtott friss tájékoztatást arról, hogy hajlandó lesz-e támogatni a hetedik generációs Intel Core és az első generációs AMD Ryzen processzorokat a Windows 11-ben, a kompatibilis központi egységek szűkös listája miatti felháborodást követően legalább ennek a lehetőségét belengette.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!