A jelentésekkel ellentéteben nem kap 200 megapixeles kamerát a Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra
Vágólapra másolva!
A médiában 200 megapixeles kamerát emlegetnek, de fordítási hiba állhat a háttérben, azt a kamerát a sima Xiaomi 12 kaphatja.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban többször is előkerültek azok a pletykák, amelyek szerint elsőként a Xiaomi áll majd elő olyan mobillal, amelyben már 200 megapixeles főkamera található. Az utóbbi napokban sorra jelentek meg a cikkek, amelyek szerint ez a kamera a Xiaomi 12 Ultrába kerül (a Mi szót örökre száműzte a termékeinek nevéből a Xiaomi).

A Notebookcheck szakemberei azonban felhívták a figyelmet arra, hogy gyakorlatilag a teljes nyugati média egy fordítási hibára alapozta a kijelentéseit. Az eredeti forrás, Digital Chat Station ugyanis a Weibón tette közzé az információit. A hibás fordításból mindenki azt feltételezte, hogy a Xiaomi 12 Ultra kapja a 200 megapixeles kamerát, és elsőre ez is lenne logikus.

Xiaomi Mi 11 Ultra Forrás: Xiaomi

A valóságban azonban (és a Weibo saját fordítási rendszere szerint is) a legolcsóbb, sima Xiaomi 12 kapja meg a 200 megapixeles kamerát. Ezt támasztja alá az is, hogy a Xiaomi Mi 10 és Mi 11 egyaránt 108 megapixeles kamerát kaptak, míg a Mi 10 Ultra és a Mi 11 Ultra 50 megapixeleset. Így lesz ez a Xiaomi 12 Ultra esetében is valószínűleg.

Mindez nem meglepő: az elmúlt két Ultra modell jobb minőségű szenzort kapott, a Mi 11 Ultra 50 megapixeles GN2-es érzékelője is jobbnak számít, mint a Mi 11-be épített, 108 megapixeles ISOCELL HMX. A Notebookcheck szerint mindez jól jelzi, hogy a Xiaomi is tisztában van azzal, amivel a fotósok: a több megapixel nem eredményez jobb képminőséget, marketing szempontjából viszont nagyon előnyösen lehet majd vele mozgósítani a vásárlókat.