Majdnem beépítette az arcfelismerést a Google a Pixel 6 mobilokba

Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
Állítólag dolgozott a funkción a Google, de nem készült el a mobilok megjelenéséig.
Vágólapra másolva!

A Google minden évben úgy adja ki az új Pixel mobilokat, hogy az első pár hónapban sorra kerülnek elő olyan kellemetlen vagy súlyos hibák, amelyek egyszerűen nem elfogadhatóak ebben az árkategóriában. A Pixel 6 szériánál például villódzik a képernyő a bekapcsológomb megnyomásakor, a szelfikamera körül egy másik lyuk is látható, az ujjlenyomat-olvasó az algoritmusok miatt lassú és nehezen működik, ha pedig lemerül az akkumulátor, az ujjlenyomat-olvasó megadja magát, és csak teljes gyári visszaállítással kezd újra működni. Persze nem minden modellt érintenek ezek a hibák, egy részük szoftveresen javítható, de épp elég kellemetlen lehet bármelyik.

Google Pixel 6 Pro Forrás: Google

Az ujjlenyomat-olvasós gondokra pedig megoldást jelentetett volna az arcfelismerés (ami szintén kényelmesebb a PIN beírásánál). Ami azt illeti, kiderült, hogy a Google dolgozott is az arcfelismerésen, az XDA ezt a kernel kódjából derítette ki.

Állítólag az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy az arcfelismerés mégis kimarad a Pixel 6 modellekből – a tippek szerint nem készült el időben a funkció. Emiatt viszont van rá esély, hogy egy jövőbeli frissítéssel pótolják azt.