PC-re és Xboxra jön a The Elder Scrolls VI

bethesda the elder scrolls skyrim videojáték
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
Vágólapra másolva!
A Starfield után ez valószínűleg nem érte hideg zuhanyként a PS5-tulajokat.
Vágólapra másolva!

Sokkolta a játékosok oroszlánrészét és magát az ipart a Microsoft tavaly szeptemberi manővere, amely során 7,5 milliárd dollárért felvásárolta a Zenimax Media ernyőcéget, benne többek közt a Bethesdával. A legnagyobb pofont a playstationösök kapták, hiszen rendkívül valószínűnek tűnt, hogy nem érkeznek meg többé a volt zenimaxos cégek által készített játékok a konzoljaikra, így egy Xbox Series gép vagy gamer PC nélkül lemondhatnak például a jövőbeli The Elder Scrolls és Fallout játékokról.

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition Forrás: Bethesda

Ugyan a Microsoft egy darabig maszatolt az ügyben, hogy termékenként dönti majd el az érintett cégek jövőbeli játékai által támogatott platformok körét, ám mostanra javarészt befejezte a színjátékot, a jövő novemberben érkező Starfield csak PC és Xbox Series gépekre lesz elérhető. További hardver vásárlása nélkül maximum felhős futtatással válhat elérhetővé a PlayStation-tulajok számára, ám ennek az opciónak az elérhetőségéről egyelőre semmiféle egyértelmű tájékoztatást sem adott a Microsoft.

A Starfieldet követően a Bethesda következő játéka The Elder Scrolls VI lesz, erre pedig ugyanilyen sors vár, Phil Spencer a GQ-nak adott interjújában, majd utána egy kerekasztal-beszélgetésen gyakorlatilag megerősítette ezt. Az Xbox-üzletág vezetője szerint háromféle ügyfél létezik a fejlesztőcégei számára: az xboxos, a PC-s, továbbá a bármilyen megfelelő eszközön Game Pass előfizetéssel rendelkező.

Az utóbbi beszélgetésen elmondottak alapján ráadásul úgy tűnik, hogy egyes jövőbeli játékok nem válnak majd elérhetővé felhős futtatással,

„exkluzívak lesznek az xboxos és számítógépes gamerek számára".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!