Elismerést kap születésnapjára a Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077 cd projekt videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Közben pedig a Steam újból megdöntötte a használati rekordját.
Vágólapra másolva!

Két érdekes hír is érkezett a Steam digitális számítógépes játékáruház háza tájáról, elsőként is rohamos javulásnak indult a december közepén az első születésnapját ünneplő Cyberpunk 2077 játékosok általi értékelése. Az óriási bugokkal és teljesítménybeli gondokkal piacra került terméket az elmúlt évben félig-meddig sikerült megjavítani, újabb patchek már csak jövőre érkeznek majd hozzá.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt

Ettől függetlenül az 50%-os leárazásának köszönhetően a Red Dead Redemption 2-t lepipálva a világszerte legnagyobb példányszámban fogyó termékké vált a Steamen, az új vásárlók pedig öntik rá a pozitív értékeléseket. Hírünk írásakor összességében „többnyire pozitív" volt a mérlege, ám az elmúlt 30 napot nézve már „nagyon pozitív" a vélemény róla, a kapott 23 416 értékelés 84 százaléka jó.

A Steamnél tartva az áruház vasárnap megdöntötte az egyidejűleg bejelentkezett felhasználók számában tartott rekordját, egy ponton 27,3 millió játékos volt szimultán belépve, közülük pedig 7,8 millión épp játszottak is valamivel.

A belépett felhasználók számának korábbi csúcsa 26,4 millió fő volt 2021 áprilisában, míg az egyszerre játékban lévő felhasználók 8,1 millió fős rekordja 2020 márciusa óta vár megdöntésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!