Mutatunk öt készüléket, ha mobiltelefont venne karácsonyra

Karácsony mobiltelefon mobil telefon
Smart phone mock up with headphones and rustic Christmas decorations for app presentation. View from above
Vágólapra másolva!
A telefonok egyértelműen ott vannak a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok között, és nem is véletlenül. Hasznos, sokoldalú, szórakozásra is alkalmas masinák ezek, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen az élet.
Vágólapra másolva!

Sok esetben a családtagok, barátok összefognak, és közösen lepik meg szeretteiket egy ilyen készülékkel. Az iparág 2021-ben sem lassított, és a választék így hatalmas ma ebben a szegmensben. Nehéz dolga lehet annak, aki tényleg megfelelő darabot szeretne választani, és ezzel a cikkel nekik szeretnénk segíteni. Öt konkrét modellt ajánlunk, különféle kategóriákból válogatva, amelyekkel szerintünk nem lehet hibázni.

Nokia 3.4 - az olcsó

A belépő szintű, azaz igen olcsó modellek között is akadnak már életképes versenyzők, és a Nokia 3.4 egyértelműen közéjük tartozik. A 37-40 000 forintos árkategóriában mozgó készülék az alapszintű feladatokra (netezés, levelezés, chatelés) gond nélkül beválhat. Az alkalmazott alap Android operációs rendszer sallangmentes, nem is túl szép, viszont cserébe stabil, és kellően gyors. A HD LED LCD képernyőjénél is láttunk már szebbet, de ennyi pénzért csodákat nem várhat az ember, és a látványvilág végül is korrekt, a fényerő is elfogadható.

Nokia 3.4, az olcsó telefon Forrás: Origo

A viszonylag gyenge hardver és kijelző mellett a 4000 mAh-s akkumulátor egészen remek üzemidőt szavatol. Ha valaki nem tud vagy akar vagyonokat költeni mobilra, akkor a Nokia 3.4 remek választás lehet, de csodákat várni tőle felesleges.

Még több információ a termékről itt.

Xiaomi Redmi 10 - Ár/érték bajnok

A Xiaomi hagyományosan nagyon jó ár/érték arányú készülékeket tesz le az asztalra a középkategóriában. Ennek egyik tökéletes példája a nyár végén bemutatott Xiaomi Redmi 10, amely nagyjából 75 000 forintba kerül. Ezért a pénzért az ember egy sokoldalú, akár játékra is használható készüléket kap cserébe. Persze be kell érni LED LCD kijelzővel, de ennek felbontása (1080 x 2400) és képfrissítési rátája (90 Hz) is remek. A dizájnja teljesen rendben van és a 64 GB-os adattárolásra szolgáló tárhely is megfelelő. 5000 mAh-s akkumulátora pedig megdöbbentően jó, ami bizony kiemelkedő üzemidőt eredményez.

Xiaomi Redmi 10, igen jó ár/érték arány Forrás: Origo

A kamerarendszere is átlagon felüli az 50 megapixeles főkamerával, amely mellől az ultraszéles és a makró egység sem hiányzik. A 4K videókat a nem túl erős hardver miatt el kell felejteni, de ezt leszámítva a képalkotási tulajdonságai rendben vannak, pláne ebben a kategóriában.

Még több információt talál itt a termékről.

CAT S42 H+ - Strapabíró

Vannak akik terepen dolgoznak, sokat járnak kirándulni, a természetbe, zord körülmények közé. Ők azok, akik az úgynevezett strapafonokat értékelhetik, hiszen az ilyen típusú termékeket az átlagosnál lényegesen komolyabban felvértezték a különféle külső behatások ellen.

Cat S42 H+, a telefon, ami mindent kibír Forrás: Origo

Az ilyen típusú termékek egyik tipikus és nem utolsó sorban megfizethető képviselője a CAT S42 H+, amelyért mintegy 75 000 forintot kérnek el. Az 5,5 színes érintésérzékeny IPS LED LCD képernyőt egy vastag Gorilla Glass 5 üveg védi, így karcolódástól, berepedéstől nem kell tartani. A termék IP69 védettségű, tehát hivatalosan is víz- és porálló. Túléli, ha 1,8 méter magasról betonra esik, és megkapta a MIL-STD-810H minősítést. Ez azt jelenti, hogy az eszköz túlélte gond nélkül, az amerikai hadsereg által alkalmazott vizsgálati rendszert. Emellett ezüst-ion bázisú antibakteriális bevonatot is kapott, ami kifejezetten ritkaságnak számít a mai telefonos mezőnyben. A CAT S42 H+ tényleg egy olyan mobil, ami mindent kibír.

Még több információ a termékről.

OnePlus Nord 5G - A középkategóriás

A OnePlus márka Magyarországon is jött, látott és győzött, köszönhetően a kiváló ár/érték arányú mobiljainak. A legmodernebb mobilkommunikációs szabványt, az 5G-t is támogató Nord 2021 nyarán jelent meg, és komoly sikert aratott világszerte. Nem is véletlenül, hiszen tényleg egy meglehetősen jó készülékről van szó, amely 145 000 forintért már elvihető.

OnePlus Nord 5G, minden szempontból az arany középút Forrás: Origo

A készülék egy tökéletes kontrasztot, markáns színeket és nagy fényerőt produkáló Fluid OLED kijelzőt kapott, amelynek a képfrissítési rátája 90 Hz. A készülék a gyors hardvere révén kisebb kompromisszumokkal gyakorlatilag mindenre használható. Az akkumulátora (4500 mAh) remek, és így akár 10-12 órán keresztül ki lehet húzni töltés nélkül. A telefon akár 4K-s videók elkészítésére is alkalmas, és a 64 megapixeles főkamera mellett található rajta egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul is.

Még több információ a termékről.

Samsung Galaxy S21 Ultra - A csúcskategória

A Samsung továbbra is a világ vezető okostelefon gyártója, köszönhetően annak, hogy minden kategóriában jelen van megoldásaival. A Galaxy S21 Ultra jelenti az egyik csúcsot a vállalat kínálatában, és már a külsején is látszódik, érződik, hogy itt nem egy szokványos darabról van szó.

Samsung Galaxy S21 Ultra, a csúcs Forrás: Origo

A több, mint egymilliárd szín megjelenítését szavatoló, 1500 nites maximális fényerejű, 120 Hz-es képfrissítési rátájú OLED kijelzőjének képe egyszerűen fantasztikus. A 6,8 inches képernyő felbontása őrületesen nagy, 1440 x 3200 képpont, ezáltal a részletesség kimagasló. A termék víz és porálló, és képes együttműködni a gyártó speciális aktív digitális tollával, amely jelentősen kitágítja a lehetőségeket. Kegyetlenül erős hardvert kapott, és ennek köszönhetően semmilyen kompromisszum megkötésére nem készteti a felhasználóját. Amire ma mobilt használni lehet, arra a lehető legmagasabb szinten alkalmas, legyen szó játékról, navigációról, videózásról, filmezésről vagy akár médiaállományok szerkesztéséről.

Ez azért az árán is érződik, hiszen 370 000 forintot kell érte kifizetni, ami már tényleg egy szép kerek összeg, de a tudásának bőven megfelel.

Még több információt itt talál a termékről.