Ezzel az öt videókártyával készülhet az Intel

intel we dg1-sdv videokártya grafikus kártya
Intel Xe DG1-SDV
Vágólapra másolva!
Az abszolút belépőtől a középkategóriáig terjedhet az asztali PC-s kínálata.
Vágólapra másolva!

Mostanra drámaian mérséklődött az AMD Radeon és az NVIDIA GeForce videókártyák túlárazása, azonban továbbra is tömegek várják az Intel nagyon régóta ígérgetett Arc dedikált grafikus vezérlőinek piacra dobását, a harmadik szereplő színre lépése a remények szerint jót fog tenni a versenynek.

A kép csak illusztráció Forrás: Intel

A laptopos Arc modelleket javarészt csak papíron már elérhetővé tett vállalat várhatóan a nyártól kezdve fokozatosan adhatja ki az asztali számítógépes grafikus kártyáit, a konkrét modelleket és az ajánlott áraikat egyelőre nem leplezte le.

Most újabb pletyka érkezett a termékek kapcsán, egy megbízható szivárogtató a neveik mellett a várható teljesítményüket is elárulta. A forrás szerint az Intel öt modellt dob majd piacra idén:

  • Arc A770: ACM-G10 GPU / akár 12 GB VRAM / gyorsabb az RTX 3060 Ti-nál
  • Arc A750: ACM-G10 GPU / akár 8 GB VRAM / gyorsabb az RTX 3060-nál
  • Arc A580: ACM-G10 GPU / akár 8 GB VRAM / egy szinten van az RTX 3060-nal
  • Arc A380: ACM-G11 GPU / akár 6 GB VRAM / gyorsabb az RTX 3050-nél
  • Arc A310: ACM-G11 GPU / akár 4 GB VRAM / gyorsabb az RX 6400-nál

A sokak számára legérdekesebb megoldásnak a legolcsóbb Arc A310 bizonyulhat, hiszen az építsd magad piacon a héten piacra dobott AMD Radeon RX 6400 kifejezetten drága a 159 dolláros ajánlott fogyasztói árán. Ha az Intelnek sikerülne számottevően olcsóbban adnia a saját megoldását, akkor további tömegek engedhetnék meg maguknak az új grafikus vezérlő vásárlását, így gyorsan piaci beágyazottságot érhetne el a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!