Strapabíró külső SSD-t dob piacra a Samsung

samsung t7 shield külső ssd háttértár adattároló
Samsung T7 Shield külső SSD
Vágólapra másolva!
Háromméteres zuhanást és némi szolid pancsolást is túlél a T7 Shield.
Vágólapra másolva!

Újabb a terepen dolgozóknak szánt külső háttértárat dob piacra a Samsung, a 88 × 59 × 13 mm méretével és 98 grammos súlyával a T7 Shield kompakt és pehelysúlyú, akár 3 méteres szabadesést is túlél, az IP65-minősítése pedig teljes porállóságra és kisnyomású vízsugárnak való ellenállásra utal.

Samsung T7 Shield külső SSD Forrás: Samsung

A fizikai behatásokkal szembeni átlagon felüli védettsége mellett a sebesség tekintetében is jól teljesít a külső háttértár, a Samsung szerint USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) adatkapcsolat esetén a szekvenciális írási és olvasási tempói elérhetik a másodpercenkénti 1 GB-ot.

A mentett adatok biztonságának megőrzése érdekében a kütyü támogatja a hardveres AES-256 titkosítást, alapvetően USB-C kaput használ az adatkommunikációra, de a számítógépek legszélesebb köréhez való csatlakoztathatóság jegyében USB-C mellett USB-A végű kábel is jár hozzá.

A Samsung T7 Shield kapacitás tekintetében kétféle változatban kerül piacra a napokban, az 1 TB-os kiadásának ajánlott fogyasztói ára 170 euró, míg a 2 terabájtosé 320 euró, körülbelül 65 ezer és 121 ezer forintokról van szó. A tönkremenetel előtt maximum felírható adatmennyiséget nem tisztázta a Samsung, de 3 év jótállással értékesíti a terméket, ami alapján túlságosan nem aggódik a megbízhatósága miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!