Stresszel az iPhone 14 gyártása miatt az Apple

apple iphone javítás szervizelés műhely elektronika
Európába is megérkezett a független iPhone-javítási program
Vágólapra másolva!
Idő előtt elindult a munkások toborzása, de lezárás miatt rögtön fel kellett függeszteni.
Vágólapra másolva!

Kínai sajtóbeszámolók alapján az Apple aggódik a várhatóan idén szeptemberben bemutatkozó iPhone 14 termékcsalád tömeggyártása miatt, így a United Daily News szerint utasította a Foxconnt az előállításhoz szükséges munkások toborzásának szokásosnál jóval előbbi megkezdésére.

Korai toborzással próbálja garantálni az Apple, hogy tervszerűen folyik majd az idei iPhone 14 mobilok kínai gyártása Forrás: Apple

Ennek okát Kína koronavírussal kapcsolatos zéró toleranciája jelenti, az Apple tart az iPhone 14 modellek piacra dobásának csúszásától a koronavírus miatti esetleges lezárások miatt. Véletlen egybeesésnek köszönhetően ráadásul rögtön meg is kapta az első intő jelet a vállalat: a Foxconnak való ukáz kiadását követően rögtön fel kellett függeszteni a dolgozók toborzását, miután négy tünetes és tíz tünetmentes beteg kiszűrését követően a hatóságok május 4–10. között korlátozásokat vezettek be az iPhone-városnak is becézett Csengcsouban, itt gyártják az Apple mobiljainak javát.

A korai toborzás lényege, hogy az Apple idejekorán ki szeretne alakíttatni a Foxconnal egy zárt gyártási rendszert. A többi iPhone-gyárban is használt megoldás során a munkáltató elszeparálja a dolgozókat külvilágtól, hogy ne betegedhessenek meg, különben a teljes gyárat lezárják a hatóságok.

Emiatt nem állt le márciusban teljesen a sencseni iPhone-gyártás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!