Kettéhajtható kijelzős laptopot készített az Asus

asus zenbook 17 fold laptop notebook tablet táblagép oled
Az igényektől függően laptop, asztali PC, vagy tablet is lehet az Asus Zenbook 17 Fold
Vágólapra másolva!
A Zenbook Fold 17 egyben kompakt notebook, óriási táblagép és asztali PC.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok után a számítógépek piacára is megérkezett a kettéhajtható érintőkijelző, az egyik első fecskét az Asus jelentette be az IFA 2022 alkalmából. A Zenbook 17 Foldot alapvetően egy 12,5 hüvelykes laptopnak tartja a vállalat, ám a touchpaddal ellátott Bluetooth billentyűzete eltakarja az érintőkijelzőjének egyik felét, ezt a helyéről lepattintva hirtelen 17,3 hüvelykes táblagéppé vagy asztali számítógéppé változik a termék. Mindegyik használati módra látható példa a lenti videóban.

A zavarba ejtően sokrétű eszköz OLED érintőkijelzője alapvetően 17,3"-es és 2560×1920 pixeles, álló és fekvő tájolásban is használható, míg a hardveres klaviatúrát felpattintva 12,5"-es és 1920×1280 pixeles panelrészt kapnak a felhasználók.

A Zenbook 17 Fold teljesítményére sem lehet panasz, Intel Core i7-1250U processzor hajtja, 16 GB LPDDR5 memóriával és 1 TB NVMe SSD háttértárral kiegészítve. Az 75 wattórás akkuja laptopos módban 9,5 óra, míg tabletes és asztali számítógépes módokban 8,5 óra üzemidőt biztosíthat.

Az igényektől függően laptop, asztali PC, vagy tablet is lehet az Asus Zenbook 17 Fold Forrás: Asus

A Windows 11 rendszerrel érkező hibrid számítógép egyéb érdekességei közül kiemelhető az állítólag meghökkentően jól szóló Harman Kardon hangrendszer, a két 40 Gbps sávszélességű USB-C kapu (Thunderbolt 4), továbbá az infravörös szenzorral is ellátott, 5 MP-es webkamera.

Asus Zenbook 17 Fold Forrás: Asus

Az Asus Zenbook 17 Fold az idei utolsó negyedévben Magyarországon is piacra kerül, az egyesült államokbeli 3499 dolláros ajánlott árából ítélve bruttó kétmillió forint magasságában válhat elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!