Búcsúzott egy bosszantástól az Xbox Series X

xbox one gamepad kontroller videojáték gaming gamer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem kell már internetkapcsolat a korongos Xbox One-játékok első elindításakor.
Vágólapra másolva!

Hasznos fejlesztésre derült véletlenül fény az Xbox Series játékkonzolok szoftverében, a nyár elején elérhetővé vált 2206-as verziójú rendszerszoftvertől netkapcsolat nélkül is azonnal játszhatóvá váltak az optikai korongról telepített Xbox One-játékok. Ezek telepítésekor eddig kötelező online ellenőrzésre volt szükség, hogy kompatibilisek-e a konzollal, továbbá muszáj volt naprakészre frissíteni a terméket.

Korábban nem engedte netes ellenőrzés nélkül elindítani a korongról telepített Xbox One-játékokat az Xbox Series X Forrás: Anthony / Pexels

Az annak idején be sem jelentett változtatást az Xbox műszaki vezetője is megerősítette, állítása szerint a csapat arra jutott, hogy a játékok oroszlánrésze esetében szükségtelen volt a kötelező online ellenőrzés, így nemrég csendben kiiktatták azt.

Ettől függetlenül a korongokról telepített Xbox One játékokhoz elérhetőek lehetnek különféle frissítések, ezeket mindenképp javasolt telepíteni az első indításuk előtt, de mindenesetre az újmódi rendszer rugalmasságot kínál a megbízhatatlan netkapcsolattal rendelkezők számára.

A fű alatti fejlesztésből természetesen csak az Xbox Series X konzollal rendelkezők profitálnak, hiszen az olcsóbbik Xbox Series S-ben nincs optikai meghajtó, csak digitális játékok telepítésére ad lehetőséget, amihez viszont mindenképp kell a netkapcsolat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!