Asztali PC házába építhető be az AsRock monitora

asrock 13,3 side panel kit monitor
Régen gyakrabban dobott piacra a 13.3" Side Panel Kithez hasonló furcsa kiegészítőket az AsRock
Vágólapra másolva!
Modderek körében szoktak népszerűek lenni az efféle megoldások.
Vágólapra másolva!

Régebbi önmagát hozva az AsRock újabb furcsa kiegészítőt készül piacra dobni, a nem túl hangzatos 13.3″ Side Panel Kit egy másodlagos monitor, amelyet átlátszó oldalpaneles számítógépházakba való beépítésre tervezett a vállalat. A magyarázat szerint így a kicsi asztallal rendelkezők is használhatnak két monitort, bár az efféle megoldásokat inkább a modderek szokták bevetni a gépeik cicomázásakor, grafikákat és statisztikai adatokat jelenítenek meg rajtuk a móka kedvéért.

Régen gyakrabban dobott piacra a 13.3" Side Panel Kithez hasonló furcsa kiegészítőket az AsRock Forrás: AsRock

A másodlagos monitor 13,3 hüvelykes és 1920×1080 pixel felbontású IPS panelt használ, a képfrissítési sebessége 60 Hz, a fényereje maximum 300 nit, a kontrasztaránya pedig 800:1-hez. Óriási limitáció, hogy Embedded DisplayPort (eDP) csatlakozót használ a videójel és az áramellátás fogadására, így nehezen beszerezhető adapter nélkül rá sem köthető a videókártyák monitorkimeneteire.

A termék hivatalosan csak kilenc olyan AsRock alaplappal kompatibilis, amelyeken gyárilag található eDP-csatlakozó.

Egyelőre nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a szokatlan másodlagos monitor, bár a bekötési módszere miatt a koncepció iránt érdeklődők jobban járhatnak egy alternatív megoldással. Különösen hosszú távon, hiszen nem tudni, hogy az AsRock meddig fog egyáltalán eDP-csatlakozás alaplapokat piacra dobni, más nagynevű alaplapgyártók pedig még nem is vetemedtek ilyenre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!